بابی برای خانه ملت

ساخت وبلاگ

بابی برای خانه ملت

راهکارهایی برای داشتن مجلس سازنده

 

جای تعجب دارد که در دنیای پیشرفته امروز، هنوز بعضی ها قبیله ای برخورد می کنند!

به عبارت دیگر اصلاً مهم نیست چه کاری انجام داده اید اگر اصلاح طلب باشید، در کار شما نشانه هایی از نفوذ غربی ها، جاسوسی و... وجود دارد و اگر شما اصولگرا باشید کار شما موجب عقب ماندگی، تحجر و برگشت به گذشته می شود.

به غیر از این دو گروه هم که فرصتی نمی دهند مگر مواردی که از زیر دستشان در می رود.

جملات بالا فقط یک شایعه بود ولی با توجه به نزدیکی انتخابات خانه ملت، باب های مختلفی برای انتخاب فرد شایسته مطرح می شود.

باب خردجمعی؛ نیازی به انتخاب افراد شایسته نمی بیند و می گوید حتی برای تصمیم گیری در مسائل عمومی و تخصصی می توان از خردجمعی استفاده کرد، زیرا نظرات جمعی اگر در کنار هم قرار بگیرد مانند یک پازل عیب های هم را می پوشاند؛ آزمایش ها و فیلم های متعددی در این باره به ما نشان می دهند، اما توجه نمی کنند که در تمامی این فیلم ها و پژوهش ها، حداقل دو پیش فرض وجود دارد که اولاً این افراد حداقل اطلاعات برای اظهار نظر پیرامون آن مشکل را دارند و ثانیاً صورت مسئله برای آن ها مشخص است و نیاز به تفسیر یا رفع ابهام ندارد.

در حالی که در دنیای واقعی مردم زمان کافی برای کسب اطلاعات در تمامی زمینه ها را ندارند و مسائل آنقدر پیچیده و مبهم است که فهمیدن خود مسئله، به عنوان نیمی از جواب حساب می گردد، مانند مسائل پزشکی، مهندسی و قضایی.

باب دوقطبی؛ مربوط است به افرادی که دو گروه در جامعه تشکیل می دهند، بعد این گروه ها به جان یک دیگر می افتند و هر گروهی که بیشتر رقیبش را تخریب کند، به عنوان گروه شایسته معرفی می شود.

امتیازی که این روش دارد این است که این گروه ها نظارت زیادی روی اعمالشان دارند و سعی می کنند بهانه به دست گروه مقابل ندهند، به همین منظور سعی می کنند بهترین فرد داخل گروه به عنوان کاندید معرفی شود.

همچنین در داخل این گروه ها برای مسائل مختلف مشورت می شود اما این باب به روی همه افراد جامعه باز نیست. مشکل اصلی این است که تلاشی برای اصلاح خود و دیدن عیب های گروه نمی شود و دائماً تمرکز روی رقیبشان دارند و در بعضی موارد بعد از عضویت در این گروه باید منافع این افراد را تامین کنید حتی اگر برخلاف منافع جامعه باشد.

باب گفت و گو؛ مربوط می شود به افرادی که معتقد هستند مصاحبه با معیار های صحیح برای تشخیص فرد شایسته کافی است یعنی می گویند اگر شما در این مصاحبه موفق شدید؛ شخص شایسته ای خواهید بود.

با اینکه این باب به روی همه مردم باز است و با سرعت بیشتری می توان فرد شایسته را انتخاب کرد؛ اما مانند باب قبلی زمینه را برای ظاهرسازی فراهم می کند، بعضی از افراد برگزیده مانند شمر رزومه قوی ای دارند اما بعد از یکسری اتفاقات تغییر رویکرد می دهند یا خیلی از افراد قدرت بیان قوی و عملکردی ضعیف دارند.

رابین هود های قرن اخیر از فقیر می دزدند و به فقیر دیگری می دهند و حتی منت می گذارند که ما می توانستیم از فقیر بدزدیم و به ثروتمند بدهیم انگار نه انگار که دزدی آنها یک انسان را به خاک سیاه کشیده است.

آن ها در کارنامه خود می نویسند؛ بخشیدیم اما نمی نویسند به چه قیمتی!؟

سوالی که می توان از شما پرسید این است که با این همه چالش، چگونه یک فرد را برای یک مسئولیت انتخاب می کنید؟ یا چگونه می فهمید که فلان شخص لایق فلان جایگاه است؟ مسئولیت پذیر بودنش مهم است یا تخصص اش؟!

 به نقل از بولتن نیوز در سال 58 مناظره ای بین مهندس بازرگان و شهید بهشتی در صدا وسیما پیرامون این موضوع برگزار شد ،ما با چهار نقل قول سعی می کنیم که ابعاد مختلفی از این موضوع را بررسی کنیم:

وبسایت فکر آبی، متخصص را فردی معرفی می کند که در حوزه خاصی به مهارت کافی رسیده است و می تواند شرایط مشتری خودش را آنالیز کند و برای رسیدن به هدف یا رفع مشکل راهکار مشخصی ارائه دهد.

زهره قربانی کارشناس ارشد روانشناسی دانشگاه علم و صنعت، می گوید: مسئولیت پذیری یعنی قابلیت پذیرش، پاسخگویی و به عهده گرفتن کاری که از کسی درخواست می شود و شخص حق دارد که آن را بپذیرد یا رد کند.

هم چنین در مورد "پذیرش مسئولیت در اسلام" از شهید چمران سئوال کردند: آقای دکتر تقوا بالاتر است یا تخصص؟ شهید چمران فرمودند: تقوا بالاتر است! ولی اگر کسی تخصص کاری را نداشته باشد و منصبی را قبول کند قطعاً انسان "بی تقوایی" است.!

امام صادق علیه السّلام در بحار الأنوار، ج75،ح235 فرمودند::

کُلُّ ذی‌صَناعَةٍ مُضطَرًّ اِلی ثَلاثِ خِصالٍ یَحْتلِبُ بِها الْکَسْبَ: و هُوَ اَن یَکُونَ حاذِقاً بِعِلْمٍ مُؤَدّیاً لِلْاَمانَةِ فیهِ، مُسْتَمیلاً لِمَنِ اسْتَعْمَلَهُ؛ هر اهل فنی برای موفقیت در کسب و کار خود (که کارش بگیرد) به سه مطلب نیازمند است: 1- تخصص و باهوشی در فن و حرفه مورد نظر 2- امین باشد و در کار و مال مردم، امانت و درستی را حفظ کند 3- با کارفرما و صاحب کار، خوش‌برخورد و خوش‌قلب باشد.

نگارنده معتقد است برای ورود به خانه ملت می توان از هر سه باب استفاده کرد، به بیان دیگر اول رزومه فرد را می بینیم و گفت و گو های آن را می شنویم، دوم در فضای مناظره، نظر مخالف او را گوش می دهیم و سپس با خرد جمعی فرد مورد نظر را انتخاب می کنیم اما همانظوری که گفته شد، مشکلاتی وجود دارد که ثابت می کند خانه ملت نیاز به یک دوربین مدار بسته دارد، دوربینی که تمام مردم بتوانند حقایق را ببینند و بعد از انتخاب فرد شایسته، برعملکرد نمایندگانشان نظارت دقیق داشته باشند، بدون نظارت این خانه شفافیتش را از دست می دهد و بعضی ها می آیند و از آب گل آلود ماهی می گیرند.

 

 

نویسنده: مهدی میرزاخانی ، رشته ی تغذیه

 

فاتح دنیای تکنولوژی...
ما را در سایت فاتح دنیای تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : einakdoodii بازدید : 74 تاريخ : پنجشنبه 15 اسفند 1398 ساعت: 20:44